Tuin service
Wat kunnen wij u uit handen nemen;
 
Algemeen onderhoud:
Peter’s Flora & Fauna Service is gespecialiseerd in algemeen onderhoud van uw tuin. Wij werken veelal met onderhoudscontracten waarbij we op een voor uw tuin afgestemde wekelijks-, maandelijks of andersoortige onderhoudsplanning maken. Door het regelmatig terugkomen kennen we de tuin en zijn bewoners en wordt deze op tijd en vakkundig onderhouden. Hierbij moet u denken aan snoeiwerkzaamheden, onkruid verwijderen en bemesten. Ook het seizoensklaar maken van uw tuin valt binnen het contract.
 
 

Klik op de foto voor een vergroting
 

 
Winterklaar maken van de tuin:
Wilt u uw tuin op orde voordat de koude nachten de kop opsteken? Maak dan gebruik van een eenmalige seizoensopknapbeurt. Hierbij worden alle planten goed voorbereid op de winter. Veel planten zijn uitgebloeid en de dode bloemen moeten verwijderd worden.
 
 

Voorjaarsklaar maken van de tuin:
Als de winter grotendeels is vertrokken, is het tijd om de tuin klaar te maken voor het voorjaar. Blad moet verwijderd worden en sommige planten moeten gesnoeid worden. Misschien wilt u nog wat bijplanten of verzetten. Kortom, het is een drukke tijd. En ook nu helpen wij u graag.

 

Gazontuinen:
Met een gazon bent u verzekerd van een leuk stukje tuin. Dit vergt echter veel onderhoud. Wij stellen met u samen een maaiplan op en zorgen er gedurende de afgesproken periode voor dat uw gazon mooi op lengte blijft. Dit valt niet onder een algemeen onderhoudscontract. Wilt u extra onderhoud aan uw gazon, zoals (een deel) vervangen of verticuteren, dan kunnen we dit in overleg met u realiseren.

 


Klik op de foto voor een vergroting
 

 

Tuinontwerp:
Heeft u eindelijk het huis van uw dromen, ligt er een enorm groot stuk zand naast, wat dan je tuin moet worden… Als je de grote klus niet ziet zitten, belt u ons even! Samen met u maken wij voor u een tuinontwerp, toegespitst op uw wensen en ideeën. Het gehele plan brengen we dan ook ten uitvoer. En om de tuin te allen tijde netjes te houden, sluit u een onderhoudscontract af tegen zeer gunstige tarieven.

Ondanks de winter hebben wij niet stil gezeten. Ondertussen hebben wij ons verdiept in het aanleggen van kunstgras. Wij hebben een kunstgras gevonden van zeer hoge kwaliteit tegen een zeer aantrekkelijk tarief. Wij laten u diverse stalen van kunstgras zien, waaruit u kiest wat het beste aansluit bij uw wensen en/of budget. Het is mogelijk om kunstgras volledig door ons te laten leggen, wij kunnen kunstgras echter ook alleen leveren met aanleg van u zelf. Maak snel een afspraak en geniet deze zomer van een groen en mooi gazon. Vanzelfsprekend kunt u ook voor een natuurlijk gazon bij ons terecht.

  Tuinverlichting:
Genieten van de tuin doet u natuurlijk zo vaak als u kunt. Maar zodra het donker wordt, is het meteen een stuk moeilijker. Daarom is een goed tuinverlichtingsplan van onschatbare waarde!
Wij leggen dit geheel naar wens voor u aan.

 

Klik op de foto voor een vergroting

 

Dan blijven er nog incidentele tuinklussen over waarbij we u kunnen helpen:

Onkruid vrij maken van de tuin:
Dit is een van de belangrijkste aspecten in een fraaie tuin. Als er veel onkruid staat is de hele sfeer van de tuin weg. Onkruid los schoffelen kan iedereen, maar wij halen onkruid compleet met wortel weg. Zo kunt u langere tijd genieten van een onkruidvrij pad, gazon of perk.
  Het snoeien van bomen en hagen:
Iedere boom/haag heeft zijn eigen snoeimethode en beste snoeitijd. Indien wij met u een onderhoudscontract hebben afgesloten, zullen wij voor u bijhouden welke boom of haag aan een opfrisbeurt toe is. Bij incidentele opdrachten zullen we samen overleggen wat er aan snoeiwerk is. We stellen samen een plan op en u heeft weer een mooie boom of haag.
 

Seizoensbeplanting aanbrengen:

Als ‘de ijsheiligen’ weer voorbij zijn… zo na 15 mei, kriebelt het altijd weer om gezellige zomerbloeiers te zetten. Balkonbakken, bloempotten, hanging-baskets en muurhangers zien er een stuk fleuriger uit als de éénjarigen weer zijn geplant. De zomer is zo in je bol geslagen…
 
 

Groene aanslag verwijderen:
Een terras is vaak een centrale en belangrijke plaats binnen een tuinplan. Als dit gezellige terras groen is uitgeslagen en daardoor snel glad wordt, is het tijd voor actie! Geen lekker klusje, want vuil en water spettert alle kanten uit en je wordt er vaak behoorlijk vies en nat van. Laat ons het dan voor u doen, zodat u er alleen maar van hoeft te genieten…

 
Tuinhout onderhoud:
Het onderhoud van uw tuinhout is van levensbelang voor uw hout. Of het nou gaat om de poort, erfafscheiding, tuinhuis, houten tuinset of een vogelhuis; wij zorgen ervoor dat alles er weer een paar jaar tegen kan.
 
  Aanleg vijver:
Als u wat leven in uw tuin wilt, kunt u kiezen voor een vijver. Er zijn tegenwoordig tal van complete waterpartijen te koop. Maar ook de ‘ouderwetse’ vijver met folie doet het nog steeds goed. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Ook hierbij staan wij u graag met raad en daad terzijde!
 

Hebben we iets over het hoofd gezien? Alles is bespreekbaar, heeft u nog vragen of een specifieke wens… bel of mail ons gerust!!!.